Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd

Dette indhold er sponsoreret

Kan du også lide en fleksibel internetforbindelse, der gør det nemt at skifte hjemmekontoret ud med nye omgivelser? Det kunne for eksempel være, at du en dag, når solen titter frem, har lyst til at sidde ude i haven under parasollen og nyde det gode vejr, alt i mens du arbejder på computeren. Det kan dog være svært at få en almindelig internetforbindelse til at række så langt, og det er her et mobilt wifi kommer ind i billedet.

Med et mobilt bredbånd får du trådløs internet fra et mobilt netværk via simkort. Den specielle konstellation gør det muligt at få mobilt bredbånd overalt i Danmark. Det lyder måske en anelse kompliceret, men faktisk er det både nemmere at installere og har en bedre pris end almindeligt bredbånd.

Forskellen på mobilt bredbånd og det almindelige bredbånd er at mens almindeligt bredbånd går gennem kabler i jorden, så går mobilt bredbånd gennem luften. Dette kan til tider gøre det mobile internet ustabilt afhængig af for eksempel vejret. Men til gengæld vil du aldrig opleve længerevarende problemer forårsaget af kabelnedbrud.

Sådan tilkobler du det mobile bredbånd

Tilkoblingen til det mobile bredbånd kan foregå på flere måder. Den mest udbredte metode er via et usb-stik, som kan sættes i computeren og dermed give adgang til internettet, men det kan også tilkobles via et simkort, som du kenderdet  fra dit mobilabonnement.

Fordele ved mobilt bredbånd

En af fordelene ved det mobile bredbånd er, at det er nemt at installere, og så kan det nemt bruges i for eksempel din iPad, tablet eller en anden mobil enhed. Dette kræver simpelthen bare at du aktiverer dit simkort, følger vejledningen og så har du en stabil og hurtig internetforbindelse på dine mobile enheder.

Mobilt bredbånd er en nem og fleksibel internetforbindelse. I modsætning til den almindelige bredbåndsforbindelse, så kræver mobilt bredbånd ikke nogen tilkobling i hjemmet og det er dette, der gør det muligt både at benytte internettet indendørs såvel som udendørs uanset hvor langt væk hjemmefra, du befinder dig. På den måde får du en fleksibilitet, som du ikke opnår ved almindelig internetforbindelse, som kun fungerer på en enkelt adresse. Mobilt bredbånd er en rigtig god løsning, hvis du godt kan lide fleksibilitet i din hverdag. Med en mobil internetforbindelse, kan du komme på nettet overalt. Så hvis du ofte er i sommerhus, ferie eller forretningsrejse i Danmark, så kan det være en kæmpe fordel at samle sin internetforbindelse gennem et mobilt bredbåndsabonnement.

Derudover har mobilt bredbånd også den fordel, at det dækker bredere og billigere end almindeligt bredbånd. Det almindelige bredbånd kan nogle gange betyde, at der skal udgravninger og nedgravninger af kabler til, før du kan få glæde af din internetforbindelse, hvilket kan tage tid at få ordnet. Med mobilt bredbånd får du bare et simkort, og så er du i gang. På den måde er det hurtigt og nemt at opsætte.

Ulemper ved mobilt bredbånd

Selvom der er mange fordele ved det mobile bredbånd, så er det ikke en løsning, der vil fungere lige godt for alle.

Langt de fleste udbydere har et loft for det tilladte dataforbrug, så på den måde er det muligvis ikke den bedste løsning, hvis du har et data-tungt forbrug. Dette kan for eksempel være hvis du bruger din forbindelse meget til streamning af film og tv.

Det mobile netværk kan også være en ulempe hvis du er glad for at bruge din computer til online spil. Hvis dine spil kræver en hurtig reaktion, kan det ske at det mobile bredbånd har en langsommere ping-hastighed end almindeligt bredbånd, hvilket kan mindske den gode spiloplevelse. 

Hvis dit dataforbrug er stort, så vil du opleve at prisen på mobilt bredbånd kan være højere end andre bredbåndsløsninger. De fleste abonnementsløsninger har et loft over deres dataforbrug. På den måde vil et abonnement med plads til et stort dataforbrug betyde at den månedlige pris vil blive højere.

En anden ulempe ved det mobile bredbånd på USB, er at du kun kan komme på nettet med en enhed ad gangen. Derfor er det ikke løsningen for dig, der søger en internetforbindelse som hele familien kan have glæde af.

Efter denne gennemgang er det bare med at beslutte sig for om mobilt wifi er vejen frem for dig og dit internetbehov.

No Comments

Post A Comment